Kemiönsaaren kirjasto uudistaa lainattavien esineiden valikoimaa. Tule mukaan vaikuttamaan valintoihin! Kyselyyn voi vastata netissä TÄSTÄ tai kirjastoissa paperisilla versioilla elokuun loppuun saakka.
Pora, ompelukone tai metallinpaljastin: Mitä sinä haluaisit lainata kirjastosta?
Viime vuonna Kemiönsaaren kirjasto osallistui pilottikirjastona Kestävä kehitys Lounais-Suomen kirjastoissa – Missä ollaan, minne mennään? -hankkeeseen, jonka puitteissa valmistui Lounais-Suomen kirjastojen kestävän kehityksen tiekartta. Tiekartta kokosi yhteen alueen kirjastojen yhteiset kehittämisen painopisteet sekä pilottikirjastokohtaisesti määritellyt kestävyyslupaukset ja toimenpiteet niiden toteuttamiseksi.
Kemiönsaaren kirjaston lupauksiin kuului kestävyyden ja kiertotalouden tukeminen. Yksi toimenpiteistä on lainattavien esineiden kokoelman päivittäminen. Kirjasto haluaa kuulla kuntalaisten toiveita ja avaa aiheesta kyselyn kesän ajaksi. Kyselyyn voi vastata netissä https://forms.office.com/e/MBUKrTgEb3 tai kirjastoissa paperisilla versioilla elokuun loppuun saakka. Linkki löytyy myös kirjaston nettisivuilta ja somesta.
– Kirjaston budjetissa on varattu pieni summa lainattavien esineiden hankkimiseen. Jotta kysyntä kohtaisi tarjonnan, meidän on tärkeä kuulla asiakkaiden toiveita. Ehdotuksia miettiessä on hyvä muistaa, että Kemiönsaaren kirjaston palvelupisteissä tilaa on rajallisesti. Toiveiden koko ja hinta vaikuttavat lopullisiin valintoihin, sanoo kirjastotoimenjohtaja Paula Puikko-Laakso.
Tällä hetkellä kirjastosta voi lainata perinteisten lainattavien lisäksi esimerkiksi kävelysauvat, verenpainemittarin, frisbeegolf-kiekkoja, rakenneilmaisimen, ukulelen, sähkömittarin, pintalämpötilamittarin ja Suomen ympäristökeskuksen vesirepun.
Kestävän kehityksen tiekartan avulla kirjastot voivat ottaa konkreettisia askeleita kestävän kehityksen edistämiseksi sekä omassa toiminnassaan että yhteiskunnallisen vaikuttavuutensa kautta. Samalla tuodaan esiin kirjastoja kiertotalouden keskuksina sekä hidastamisen ja syventymisen mahdollistajina. Tiekartta löytyy kokonaisuudessaan TÄSTÄ.